Om Bokängel

Jag har skrivit klart berättelsen om Käbbelgrodans Hemlighet, den blev klar redan i november 2015. Sedan dess har jag låtit nära och kära läsa, och ge sin bedömning av berättelsen. Det är svårt att tro att personer i min närhet inte påverkas subjektivt när de bedömer mitt verk, men det är en fin känsla att få uppskattning för något man skapat. Jag fick mycket fin återkoppling från min omgivning, vilket motiverade mig att skriva vidare i de stunder då jag tvivlade på om det jag skrev verkligen var bra. Precis som käbbelgrodan påstår, så vill jag tro att barn inte kan ljuga (lite ljuga kan de nog, men jag vill gärna tro att de inte ljuger när man ber dem att inte ljuga), och när kusinerna till mina barn återkommande bekräftade hur mycket de älskade boken och till och med var beredda att hjälpa till med att få den utgiven, så var det svårt att låta bli att göra ett försök.

Jag fick vid ett tillfälle de första kapitlen upplästa för en skolklass. Jag var själv inte närvarande, men fick i efterhand höra hur barnen lyssnat helhjärtat och hur de velat höra mer av fortsättningen.

Men det var inte förrän jag, via omvägar, kom i kontakt med Katariina Treville, som jag förstod att berättelsen om Käbbelgrodans Hemlighet verkligen kunde uppskattas av andra. Katariina arbetar på Lärarnas Riksförbund, och även som översättare, vid sidan om. Hon är van att arbeta med språket och var den första utomstående som kom i kontakt med Käbbelgrodans Hemlighet.
Jag anlitade Katariina mot ett arvode. Hon läste igenom manuset vid minst två tillfällen och återkopplade därefter med ett enklare lektörsutlåtande. Den upplyftande kritik jag fick från henne hjälpte mig att ta det slutliga steget i att försöka ge ut boken (gissa om mina barn är glada och bara längtar efter att Käbbelgrodan ska bli en riktig bok).

Ett ledord som följer mig genom livet är att det jag gör ska hellre genomlysas av kvalitet än kvantitet. Att ge ut en bok krävs en hel del arbete. Jag kommer att behöva bearbeta språket och texten, och boken behöver både illustreras och formges. För att kunna göra allt detta med kvalitet har jag bestämt mig för för att göra  det i samarbete med Bokänglar. En bokängel är någon som vill hjälpa till  med att få boken utgiven och samtidigt vara delaktig i processen. En Bokängel beställer en bok i förväg, och när antalet bokänglar som behövs för att kunna finansiera en första utgåva uppnåtts, så betalar Bokänglarna in beloppet i förskott. Bokänglarna kommer sedan att få varsitt signerat exemplar av boken, ungefär tre veckor innan den ges ut i bokhandeln, och även ett signerat litografi som tas fram i en begränsad upplaga.

Jag har i dag uppnått det antal Bokänglar som sattes upp som ett mål, men det finns fortfarande en möjlighet att registrera sig som Bokängel, det gör du lättast genom att klicka här, eller genom att klicka på länken i menyraden överst på sidan.

Se vem som redan är bokängel genom att klicka här.

Så här beskriver företaget bakom bokänglarna upplägget:

Bokängelfunktion

När du anmäler ditt intresse att vara Bokängel förbinder du dig att köpa en bok när insamlingen är klar. Insamlingen pågår tills vi nått tillräckligt många Bokänglar för att täcka produktionskostnaderna för boken. När vi nått det uppsatta målet får du ett meddelande via e-post av oss och först då betalar du din bok. Du får då ett Bokängelcerifikat och en signerad illustration från boken som tack för din insats. Illustrationen är på konsttryckpapper i format A4. Den bok du får är också signerad av författaren.

Följande och mer information finns även att få på den officiella Bokängelsidan för boken här, www.creaprint.se/Kaebbelgrodorna.html.

Vill du bli en Bokängel? Anmäl dig som Bokängel här.

Annonser